Onderhouden van keukenapparatuur
Het onderhoud en kleine reparaties aan keukenelementen en/of onderdelen behoren door de huurder te worden uitgevoerd.
Denk bij onderhoud aan het schoonmaken en afstellen van de kastdeurtjes indien dat nodig is.
Het schoonmaken en houden van de afzuigkap is erg belangrijk. Als dit niet goed gebeurt, kan er brand ontstaan.
Het onderhouden van afvoerplug en ketting, hangkastjes en pannenrekken etc. behoort ook tot de taak van de huurder.
Het schoonhouden van je kookplaat / fornuis is niet veel werk, doe het meteen na het eten zodat de eventuele etensresten niet gaan aankoeken. Iedere keer dat je kookt warmt het fornuis weer op en koeken de resten telkens meer aan.
Meteen na het eten volstaat meestal het schoonmaken met alleen heet water. Je fornuis maak je vet vrij door een sopje van afwasmiddel en water, bedek het fornuis hiermee, laat het even intrekken en spoel af met water en doek.
Op een kookplaat verschijnen snel vlekken, die op hun beurt weer kunnen verkleuren door de hitte. Met een zachte spons en water maak je cirkelvormige beweging. Gebruik geen schuurmiddel of ruwe schuurspons daarmee maak je krassen.
Kalkafzetting door water wat is overgekookt verwijder je met wat azijn.
Lees ook de reinigingsinstructie in de handleiding van je fornuis of kookplaat.